Tereza Nislerová, MA, MiM

Tereza Nislerová je členka Pirátské strany. Kandiduje na sedmém místě do zastupitelstva městské části Praha 4.

Tereza se narodila 9. 1. 1984 v Berouně. Absolvovala víceleté gymnázium a potom diplomacii na Fakultě mezinárodních vztahů Vysoké školy ekonomické. Při studiu pracovala rok a půl jako au-pair ve Velké Británii (byla též ošetřovatelkou dostihových koní, jezdkyní v tréninku, obsluhou v restauraci). Absolvovala rovněž i program mezinárodního managementu CEMS-MIM s půlročním pobytem na HEC Paris. Její závěrečná práce nesla název Transfer pricing pro Škoda Auto. Na College of Europe v Bruggách zakončila svá studia ročním magisterským studiem evropské politiky. Na toto studium získal 85% stipendium od samotné školy.

V roce 2009 nastoupila na stáž do Evropské komise, ke generálnímu ředitelství pro hospodářskou soutěž, k oddělení fúzí v dopravě. Poté získala pozici case-handlera s pětiletou smlouvou v oblasti veřejné podpory. Poté se rozhodla vrátit zpět do České republiky a aktivně se zde zapojit do politického dění. Od té doby pracuje v nadnárodní společnosti v oblasti energetiky, zabývá se získáváním dotací na inovativní a ekologické projekty.

První politické zkušenosti získala s Prahou Sobě v roce 2018, kde sbírala podpisy pro jejich kandidaturu na Magistrát. Za Prahu Sobě působí také v dozorčí radě společnosti Kolektory Praha, a.s. Je rovněž ve výboru ZHMP pro evropské záležitosti.

Chce být nadále aktivní nyní zejména v místě, kde žiji a zároveň se zapojit do vnitrostranického dění. Proto zvolila stranu hodnotově nejbližší ve které zároveň působí osobnosti, které ji svým dosavadním veřejným jednáním neodradily (na rozdíl od jiných stran). Na jaře 2021 se tedy začala zapojovat do dění místního sdružení Pirátů na Praze 4. Jako kandidát do komunálních voleb má na starost oblast kultury.

Přeje si, aby v české politice působili čestní lidé, kteří mají zájem rozvíjet naši zemi a dbát na ochranu naší demokracie. Zároveň si přeje, abychom v Evropské unii vystupovali sebevědomě, protože nejsme malou zemí a máme světu co nabídnout.

Tereza se stala v listopadu 2022 předsedkyní místního sdružení.