Helena Buchtová

Helena Buchtová je kandidátka Pirátů na 10. místě do zastupitelstva městské části Praha 4.

Pochází z Jesenicka, které formovalo její vztah k přírodě i k sobě samé. Vystudovala biologii PřF UK, poté navázala doktorským studiem na 3. LF UK v oblasti experimentálních neurověd. Téměř 12 let strávila v Akademii věd, krátce působila také v NUDZ.

Pirátství jí je blízké už od pubertálních let, kdy se poprvé setkala díky několika nadšeným linuxákům se svobodným softwarem. Aktivně se nalodila během úspěšné plavby do Poslanecké sněmovny v létě 2017 a ihned začala dobrovolničit. Zprvu hlavně formou Pirátského divadla, rozdávání novin, dobrovolničení v Pirátském centru apod.

Během několika let odvedla pořádný kus produkční práce na řadě akcí jako jsou “Piráti na Prague Pride”, “Milion Marihuana March” i v rámci kampaní (volby do evropského parlamentu, krajské a senátní volby).

Od roku 2019 je členkou pirátského krajského sdružení v Praze, od jara 2020 zavítala do místního sdružení na Praze 4.

Od června 2020 pracuje coby asistentka Technického odboru Pirátů.

Ve volném čase se ráda prochází přírodou, přichází věcem na kloub, reflektuje svoje bytí a s kamarádkou nahrává podcast Locast.

V komunálních volbách 2022 kandidovala na 10. místě a v zastupitelstvu by se chtěla věnovat problematice návykového chování v souladu s dlouhodobým pirátským programem pro danou oblast.