Společnost 4-energetická je na prodej

11. dubna 2019
Společnost 4-energetická je na prodej

Městská část Praha 4 nabízí k prodeji 100% balík akcií své firmy 4-energetická, a. s., která je hlavním zprostředkovatelem dodávek tepla v Praze 4. Prodej se uskuteční formou otevřeného výběrového řízení.

Po několika měsících příprav byla tento týden zahájena veřejná soutěž na odprodej akcií společnosti 4-energetická, a. s., která na území Prahy 4 zajišťuje dodávky tepla pro více než 250 subjektů, od bytových družstev po školy. Postarali jsme se, aby se informace o soutěži dostala k co největšímu množství potenciálních zájemců. Nabídka byla mimo jiné zveřejněna také v Obchodním věstníku.

S oznámením záměru na prodej společnosti jsme zároveň zveřejnili i veškerou smluvní dokumentaci k případnému prodeji tak, aby každý potenciální zájemce už od samého začátku věděl, do čeho jde.

“Cílem soutěže je nalézt ekonomicky silného partnera, který umožní další rozvoj společnosti a zlepšení kvality služeb pro obyvatele Prahy 4. Ve snaze udržet koncovou cenu pro spotřebitele co nejníže je tento parametr, společně s nabídkovou cenou za společnost jako takovou, hlavním hodnotícím kritériem,” říká radní pro investice a městské společnosti Matej Šandor (Piráti).

Důležitý je rovněž požadavek vyplývající z koaliční smlouvy na nízkoemisní/bezemisní provoz na území MČ Praha 4, tedy tak, aby se činností 4-energetické, a. s. v Praze 4 nezvyšovalo množství emisí.

Lhůta pro podání žádosti o zařazení do soutěže je 20. května 2019 a po splnění vstupních parametrů pro účast v soutěži budou moci uchazeči podávat nabídky do 24. června 2019. Na základě provedeného hodnocení je pak schválení prodeje předběžně naplánováno na letošní zářijové zastupitelstvo.

Kontakt:

Matej Šandor, radní pro investice a majetek, Piráti Praha 4, matej.sandor@pirati.cz