Zakázky městské části budou pod kontrolou

30. června 2022
Zakázky městské části budou pod kontrolou

Na červnovém zastupitelstvu jsme kontrolu zakázek úřadu, městských příspěvkových organizací a městských firem. Na návrh Jana Hory bude prověřeno, jestli osoby a firmy působící v kauze Dozimetr nezískaly zakázky i na naší městské části. O výsledku kontroly samozřejmě budeme informovat.

Zároveň jsme navrhli, aby se městská část připojila k projektu digitalizace poplatku za psy – ten by majitelům psů velmi usnadnil placení poplatků. Zároveň by si úřad na tomto projektu mohl otestovat svou připravenost na digitalizaci a následně pak digitalizovat i další služby pro občany. Tentokrát jsme bohužel podporu zejména u koaličních zastupitelů nenašli. Tento návrh koalice ODSÁNO +TOP09 + SPD nepodpořila. Ale nebojte, digitalizace zůstává naší prioritou a potřebné změny budeme prosazovat i nadále.

Máme odvahu dělat co je správné.