Senioři na palubě
10. června 2023

Senioři na palubě

Jako zastupitelka MČ Prahy 4 za Piráty pracuji v Komisi majetkové. Zabývám se vším, co souvisí s majetkem naším městské části. Zároveň jsem jako seniorka členkou platformy Senioři na palubě, kterou bych vám ráda představila. Jedná se o neformální otevřenou skupinu členů/členek a příznivců/příznivkyň Pirátů v seniorském věku z celé České republiky. Jsme aktivní lidé v seniorském věku, kterým není lhostejná budoucnost.

11. listopadu 2022

Pirátský zastupitel Josef Vlach zvolen předsedou kontrolního výboru Prahy 4

Zastupitelé MČ Praha 4 ve středu na svém ustavujícím zasedání zvolili radu složenou ze zástupců SPOLU a ANO. Starostou se stal Ondřej Kubín (ODS), SPOLU má taktéž většinu v radě. Koalice má těsnou většinu 23 hlasů z 45. Předsedou Kontrolního výboru byl zvolen Josef Vlach (Piráti). Osm Pirátů zvolených v komunálních volbách na Praze 4 složilo spolu s ostatními zastupiteli ve středu slib a zastupitelstvo poté zvolilo radu, předsedy a členy jednotlivých výborů zastupitelstva. Kontrolnímu výboru bude předsedat Pirát Josef Vlach, zastoupení mají Piráti i v dalších výborech. Hlasování se neobešlo bez menšího dramatu, kdy navržený kandidát na radního Filip Vácha (TOP09) byl zvolen teprve na druhý pokus. Napoprvé získal pouze 22 hlasů.

posts/hora.jpg
27. května 2021

Piráti postupují v souladu se svým kodexem zastupitelů. Slib zastupitele dnes složil Jan Hora, rezignovala Jana Komrsková

Praha, 27. května 2021– Jan Hora dnes nahradil na místě zastupitele členku Pirátského zastupitelského klubu MHMP Janu Komrskovou, která se bude nadále naplno věnovat práci místostarostky městské části Praha 10. Svoji rezignaci doručila primátorovi Zdeňkovi Hřibovi ke dni 5. května, který její rezignaci přijal a tím dnem zanikl její zastupitelský mandát na Zastupitelstvu hl. m Prahy. Hora byl dosud externím členem výboru pro bezpečnost ZHMP. O jeho zapojení v dalších komisích či výborech se bude teprve jednat.